Jordgubbscheesecake
![](http://legoklossar.blogg.se/images/2012/1867413qa6rpzwh7m_199600225.gif)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/382699/images/2012/cheesecake_5056edf8e087c323ac0690ae.jpg)
Botten: 12st Digestivekex, 75 g smält smör
Fyllning: 4 gelatinblad, 300 g jordgubbar, 1 1/2 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 3 dl vispgrädde, 200 g Philadelphiaost, ev. 1 dl jordgubbar i bitar
Garnering: Jordgubbar, ev kryddgrönt
Smula sönder kexen och blanda med smöret.
Tryck ut blandningen i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i cirka 5 minuter. Ta upp, krama ur och smält i en kastrull med ca 1 msk vatten.
Mixa jordgubbarna med sockret, vaniljsockret och rör ner gelatinet i massan. Vänd ner osten i jordgubbssmeten (kan vara bra att röra osten lite mjuk innan den blandas ner i smeten).
Vispa upp grädden och vänd ner även den i smeten. Rör ner eventuellt små jordgubbsbitar i smeten om du vill. Häll smeten i formen över kexblandniningen och släta till toppen.
Ställ tårtan i frysen i minst 5 timmar så att den får frysa till ordentligt.