Sommarljuv dessert

2008-06-08 | 13:21:13 | Kategori: Jossie tipsar | 0 kommentarer
Varje årstid innebär desserter för mig. Jag tycker alltså att en komplett middag innehåller dessert, mycket hellre än förrätt. Med handen på hjärtat så innehåller min receptsamling mest godsaker :)
Det här receptet hittade jag i GöteborgsPostens bilaga, två dagar.
Visst tar det lite tid att göra men till en mindre bjudning så är det värt att lägga ner lite extra energi.
Cremé Brûlée tillhör en av mina favoriter och tillsammans med ananas,
som är ett måste i fruktväg under sommaren, så låter det riktigt, riktigt smaskigt!


Kokosbrûlée med grillad ananas
och karamell
(6 personer)

1/2 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 ½ dl kokosmjölk
150 g vit choklad
7 äggulor
3 msk socker (kan uteslutas)

Garnering
råsocker

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull, lägg även i vaniljstången.
Häll på grädde och kokosmjölk och låt koka upp.
Hacka den vita chokladen. Häll på lite av den varma vätskan och rör om.
Tillsätt resten av vätskan när chokladen har smält. Låt svalna till rumstemperatur.
Rör ihop äggulor och socker lätt (inte pösigt) och rör ner i choklad -och mjölkblandingen. Häll i portionsformar.
Sätt ugnen på cirka 100 grader.
Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen tills krämen har stannat, cirka 40-60 minuter. Ställ brûléerna i kylskåp.
Strö ett tunt lager råsocker över varje brûlée.
Sätt ugnen på grill 250 grader. Ställ formarna nära grillelementet och gratinera med öppen lucka tills råsockret har smält till knäck. Eller använd en liten brännare.
Servera med grillad, färsk ananas och chili-limekaramell.


Chili-limekaramell

1 tsk tunt rivet skal av lime
1 msk finhackad röd chili
1 dl socker
1 dl vatten

Smält sockret i en kastrull och låt det bli gyllenbrunt.
Häll i vattnet och rör om.
Tillsätt lime och chili.
.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

/>


RSS 2.0