Tårtplanering

2009-08-31 | 19:46:42 | Kategori: Festligheter | 0 kommentarer
Efter ett himla velande fram och tillbaka så har jag nog bestämt mig. Bestämt mig för utförande på tårtorna alltså. Visserligen sa jag likadant för några dagar sedan men nu är det dags för deadline.

Gjorde en skiss i Paint (tur att jag är bättre på att modellera än att rita i paint, ha ha!)


OBS! Färgerna på skissen överensstämmer inte med det verkliga utseendet.
Tårtan ska göras på skogsbärsmousse och vitchokladmousse, figurer i modellingpaste och hela tårtan ska täckas med sugarpaste.

Nedersta tårtdelen ska dekoreras med en utstansad kant, mellan överste och nedersta delen ska skarven täckas med silverkulor eller annat liknande ett pärlhalsband. På dessa ska det sitta bokstäver E, L, S och A (dessa är rosa). Brevid bokstäverna ska det vara några fjärilar (som jag ännu inte påbörjat) På sidan av översta lagret ska jag modellera en stor etta och högst upp på toppen ska en groda jag modellerat sitta brevid några rosa byggklossar (som ska dekoreras med datum eller liknande i utstansade bokstäver)
Tonerna på tårtan kommer vara i vitt och rosa, fjärilarna blir nog röda.

Sedan har jag också tänkt att göra en vanlig rund tårta men funderar på om det räcker med "grodtårtan". Om inte så måste jag tänka ut ett utförande på den också. Har två stycken söta små nyckelpigor, gjorda i kristyr, som i sådana fall skulle vara något att utgå i från.