På egna ben

2008-10-15 | 19:38:12 | Kategori: Vardagsbestyr | 0 kommentarer

I går började mitt nya liv med att ta hand om barnen alldeles själv. Första månaden lämnade Viktor Wilma på dagis men med tanke på all arbetstid som då avskrevs fick jag fr.om. i går stå på egna ben. Kändes tungt att behöva gå upp så tidigt, släpa ut det stora rymdskeppet (syskonvagnen) med både Elsa o Wilma påklädda.
Jag lyckades i alla fall med att passa tiden, vilket är rätt ovanligt för att vara mig :)

Tog sedan med mig Elsa för att vid Stockholmsgatans spårvagnshållplats möta upp två andra tjejer från "mamma-gruppen". Även min kusin skulle med men efter en snabbvisit där hade satt hon o gav lilla Smilla mat. Vi hade stämt möte på öppna förskolan i Munkebäck, "Kåken".
Sammanlagt var vi sex tjejer som trängdes i lokalens hörnsoffa med våra små, som var absolut yngst i lokalen! Efter att ha utbytt tankar o pratat av oss om bajsblöjor, nerspydda kläder, sömnbrist och annat som hör mammalivet till gick vi och tog en bit lunch. Jag köpte en Ceasarsallad och kände mig rätt nöjd med mitt nyttiga val!

Kände mig rätt nöjd med mig själv att jag "vågade" åka i väg. Syster hämtade Wilma på dagis så allt var i sin ordning när jag kom hem. Jag ska nu också börja stå för matlagningen. Tidigare har Viktor snällt gjort den sysslan, dels för att han tycker det är roligt att laga mat men också för att jag faktiskt inte kunnat mer än tre rätter (pannkakor, lasagne och spagetti & köttfärssås!)
Återanvände potatisen som vi hade till pannbiffen jag gjorde i måndags (ekonomiskt tänkande) Tisdagens rätt blev hemmagjord pytt-i-panna och jag kan säga att fr.om. nu kommer jag aldrig mer köpa Felix pytt-i-panna på påse. Var riktigt stolt över mitt verk :)

.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

/>


RSS 2.0