Stolt & lycklig!

2008-09-08 | 22:46:07 | Kategori: Festligheter | 1 kommentarer
Nu är våran lilla prinsessa född!

I lördags natt startade värkarna vid 24-01 på natten. Jag gick upp, borstade tänderna (!) och fixade lite innan jag väckte Viktor. Hade tidigare under kvällen haft lite molande mensvärk men inget mer än så.
Viktor ringde hans mamma som lyckades komma hit på fem minuter (bilvägen hit är normalt 10 minuter)

Klockan 02.20 kom vi in till Mölndals förlossning. Barnmorskan kopplade på CTG i ett av undersökningsrummen men redan då bad jag om att få komma in i en förlossningssal, kände att det var på gång. 

Återigen råkade jag ut för en "studentförfrågan", en manlig läkarstudent frågade om han fick vara med under förlossningen men jag lyckades säga nej.
Tack gode gud för det! (Men var sjutton är det med mig och dessa studenter?!)
Så allt satte i gång och kl. 03.06 föddes lilla sessan!
Nästan ett helt kilo tyngre än Wilma, 3590g men helt komplikationsfritt!
Jag använde ingen smärtlindring när Wilma föddes heller men jag fick en helt annan känsla denna gången när barnmorskan lade lill-Sessan på bröstet. Förlossningen med Wilma gick också fort men nu var jag beredd och inställd på en snabb förlossning. Det är en enormt mäktig känsla att få en nyfödd på bröstet. Ja, den känslan är näst in till omöjlig att beskriva.

Efter alla undersökningar så förflyttade vi oss från förlossningen till BB.
Lill-Sessan lades i sin "säng" och jag i min. Jag såg framemot några timmars sömn men fick oturen att dela rum med en snarkande dam (och hennes skrikiga bebis). Viktor åkte hem för att invänta att Wilma skulle vakna. Jag väntade och väntade på att dom skulle komma tillbaka och efter att jag avnjutit en välbehövd frukost så kom dom två traskandes. Jag har nog aldrig sett Wilma så förväntansfull, stolt och faschinerad!

Vi kom hem vid 13-tiden samma dag som hon föddes. Känns underbart o vara hemma igen. Även våra föräldrar hälsade på på BB (kom och vände i princip!). Tänkte firat med en lunch på restaurang Aludden Providôre men tröttheten kom smygandes vilket gjorde att vi i stället firade här hemma med pizza :)
Sen är man rätt mör och känner sig en smula överkörd efter en förlossning också!


Underbara, söta lill-Sessan
Född 7/9 kl. 03.06 på Mölndals BB
Vikt: 3590 g, längd: 48 cm, huvudomfång: 37 cm
.
Postat av: Johanna

Stort grattis till den lilla!

2008-09-09 @ 17:58:13
URL: http://nyabebisar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

/>


RSS 2.0