Då påskharen kom på besök

2009-04-12 | 22:14:08 | Kategori: Festligheter | 0 kommentarer

I går, lördag, var det verkligen en heldag i påskens tecken.

Klockan tolv skulle vi vara uppe hos Wiklundarna. Viktor började morgonen med att rulla köttbullar. Pappa kom hit en sväng med påskpresenter till barnen och jag diskade efter långfredagens middag. Tänk va disk det blir när man har gäster!


Galen påskkärring på cykel (Wilma!)

Jonas dekorerade påskägg med Wilma och Olivia. Elsa sov i vagnen och Viktor höll alla i sällskap...eller ja, vad gjorde han egentligen?!
Karina och jag grejade i alla fall i köket, hon gjorde en tokgod paj med kyckling och soltorkade tomater, till det en pestosås (min favorit!). Vi dukade fram ägghalvor med räkor och majonäs, kokt potatis, prinskorvar och köttbullar som värmts på grillen, valnötsbröd, grönsallad, kycklingpajen förstås och en hel del annat.
Solen stekte så gott i ansiktet, det var ju inte ett vårväder vi bjöds på, mer försommarväder! Härligt! Efter maten avslutade vi med ice-coffee och vi satt alla som  strandade valar. Man blir så sjukt mätt av buffémat!


Jonas dekorerar ägg med Wilma och Olivia

Så var det dags för en nyinförd tradition...påskharens paket.
Vi föräldrar kom överens om att köpa en likadan sak till tjejerna, för att undvika bråk. Så efter middagen hade påskharen lagt två, små stycken ägg i trädgården. Tjejerna blev superglada när dom gjorde upptäckten.
Sen ropade Jonas "Titta, påskharen!"
Wilma och Olivia rusade efter och längre bort i trädgården hade han (påskharen) då lämnat två stycken paket, modell större. Tjejerna slet upp pappret och tjöt av lycka!
Att dom missade synen av påskharen glömde dom snabbt bort.
Inuti paketen låg varsitt Bobbycarsläp. Släpen kopplades på deras bilar och dom åkte runt som två tokar.


Små, små ägg som påskharen (?!) värpt.


Och dom stora paketen som han lämnat till barnen.


Paketen revs ivrigt upp....


Vilken lycka! Vilken snäll påskhare! Varsitt Bobbycarsläp!

Först lite senare kom dom fram och ställde frågor om påskharen "Vad gör han nu?"

Framåt 18-tiden knallade vi hit hem. Fortfarande proppmätta.
Potatisgratängen gjordes i ordning och ställdes in i ugnen, pannacottan på kylning och det bäst av allt, oxfilén lades på grillen. När maten väl var färdig så åt vi nog mest för att vi var sugna på den mediumgrillade oxfilén, den var otroligt god! Killarna/Grillmästarna lyckades alltså med bravur! Pannacottan fanns det egentligen ingen plats för men slutligen slank den också ner.

Tjejerna gick och lade sig, Karina knallade hemåt  för hon mådde så dåligt (vi har haft flertal turer med feber och förkylningar). Jonas, Viktor och jag intog en match i Nintendo Wii, bowling. Och ja, killarna fick STORSTRYK, gång på gång!

.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

/>


RSS 2.0