Supertaggad!

2009-02-20 | 13:29:41 | Kategori: Vardagsbestyr | 0 kommentarer
I morse var jag nere på ett bankbesök.
Efter att ha räknat ihop vad vi varje månad, efter huslån och att räkningar är betalda, mat och bensin inkluderat, strör omkring oss blev jag mörkrädd. Hur i hela fridens namn kan man strö nästan tjugo papp omkring sig utan att man sedan kan redovisa det? Det är väl vad vissa har i månadslön?!
Pengar som man i stället kan göra något vettigt av.
Bokade alltså en tid på banken för att göra något bra av det.
Nu blir det ett x antal nya konton och bankmannens förslag till oss var att inte spendera en endaste krona på TVÅ MÅNADER för att då få se den stora summan som vi faktiskt, inte gör ett skit av.
Mat 4500kr och bensin 500kr (vi kör inte mer bil) är det som vi får använda oss av. Inga fikor på stan, inga "måste-bara-ha-köp", ingenting extra till ungarna.
Det blir spännande att se och antagligen kommer jag bli ännu mer mörkrädd när jag ser summan växa på kontot.

Bankmannen skrev även ut ett kontoutdrag sen sex månader tillbaka, företagen i bokstavsordning. Det stod t.ex. "Ahlsens Café" ett tjugotal gånger. Vadå? Jag fikar ALDRIG på det caféet sa jag.
Men uppenbarligen så har jag ju gjort det. Likaså alla besöken på Aludden, klädinköp till ungarna (som till 90% är onödiga) och alla dragningar från leksaksaffären. Nä, fy skäms på mig!

Ringde till Viktor och berättade för honom med supertaggad ton. Jag ser detta som en utmaning och som den tävlingsmänniska jag faktiskt är. Viktor blev mest tjurig.
Det är ju inte det att man ska leva sparsamt eller fattigt. Poängen är ju att man ska få se och ta på siffrorna som vi faktiskt strör på ren skit. Jag tror inte att Wilma blir lyckligare om hon inte får massa nya leksaker varje månad.

Jag är i alla fall supertaggad och ser detta som en, nja, rätt rolig utmaning!
Hej så länge!
.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

/>


RSS 2.0