Rättegången

2009-10-09 | 13:21:30 | Kategori: Jossie | 7 kommentarer
I förmiddag kl. 10.45 kallades vi till rättegången gällande Joel (ja, först nu kan jag nämna gärningsmannen vid namn). En efter en ropades upp, och samtliga offer fick berätta sin del av händelserna.
Pappa fick svara för oss och strax efter att han slagit sig ner på stolen så började han gråta. På andra sidan rummet satt Joel tillsammans med försvararen. Joel började också gråta men kort efter att han fällt några tårar reste han sig upp, lade huvudet mot vänster - knak. Lade huvudet mot höger - knak. Satt som oberörd.
Om detta är en sk. överlevnadsinstinkt eller om det är rent skådespeleri kan jag inte svara på. Hela situationen kändes fruktansvärt jobbig. Gång på gång funderade jag på att smita ut men ville samtidigt sitta kvar och lyssna.

När pappa förhördes fick han förklara den ersättning som han och vi andra i familjen begär. Att värdera en levande varelse är väl näst-in-till omöjligt men pappa sade 9500kr för Torsten. Kort därpå avbryter Joels försvarare och säger "tidigare har du sagt att inköpspriset var 8000kr".
Mellan snyftningar och gråtattacker fick alltså pappa försvara sig över denna summa med pengar. Han menade på att inköpspriset var 8000kr men att dessa hundar i dagsläget ligger på 9-12.000kr i inköpspris. En sådan summa kan ju endast uppskattas för som sagt, HUR SJUTTON SKA MAN KUNNA OMVANDLA EN LEVANDE VARELSE TILL PENGAR???

När samtliga förhör avslutats satt samtliga kvar, Joel reste sig upp ur stolen och pep i väg ut genom rättsalen.

Jag känner både hat och ilska men samtidigt känner jag att man inte kan gå vidare genom att hata. Jag hoppas, hoppas INNERLIGT på att han får den vård han behöver och det straff han förtjänar.

Utanför Alingsås Tingsrätt stannade en kille från GT oss. Ställde några frågor "hur mår ni nu?", "Känner ni hat?" osv. Hittills har man inte riktigt kunnat sätta finger på vad man känner, hatet och ilskan är i dagsläget så pass starka att dom är allt för tydliga.

Hur denna overkliga händelse än slutar så kommer aldrig älskade Torsten tillbaka! Våran underbara, snälla hund!

.
Postat av: Nisse

Lider med dig/er.



Hoppas nån skär tasken av honom så han får uppleva samma sak!

2009-10-09 @ 17:18:07
Postat av: Jessica

Bra skriver siss!

2009-10-09 @ 23:21:23
Postat av: Lisen

Lider verkligen med er och alla andra drabbade djurågare! Ofattbart fruktansvärt. Man kan inte värdera sin hund i pengar, så sant, men ni borde begärt skadestånd för ert lidande också.

2009-10-10 @ 00:18:12
Postat av: Joel den andre

En sån ful liten hund vem vill ha en sån hund mmmmmmmoooooooohhhhhhhhhhaaaaaa hot dog in i grillen med jycken mmmmoooooohhhhhhhaaaaa.-En död jycke är BRA

2009-10-12 @ 21:39:15
Postat av: Anonym

Tyvärr verkar det finnas en del känslokalla idioter där ute. Spara hans ip-nummer. Kan vara bra att ha. Lycka till idag.

2009-10-13 @ 07:18:11
Postat av: Henke

Till Joel den andra som kommenterat här, ingen kan väl ändå vara fulare än dej din lilla WH-råtta. Din stackars fule fan. Hundens rövhål ser bättre ut än vad du gör i fejset. Ta livet av dej.

2009-10-13 @ 13:06:17
Postat av: KS

Torsten har det bra där han är nu. Hoppas ni också kan gå vidare. Gärningsmannen skulle inte få leva om jag fick bestämma.

En hundägare.

2009-10-13 @ 18:54:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

/>


RSS 2.0