Påskhelgen part I

2010-04-05 | 21:30:27 | Kategori: Hem & inredning | 0 kommentarer
Påskhelgen har verkligen varit fullspäckad från morgon till kväll. Både av festligheter såsom middagar men även en massa projekt här hemma...

Det största (och fortfarande överhängande) projektet här hemma har varit köket. Efter "törnen" med elektrikern som aldrig dök upp tappade vi både humöret och lusten. Projektet kök låg helt enkelt på is.

I torsdags åkte Viktor och jag i väg och köpte en ny bänkskiva. Den han gjöt (stavning?) i betong blev inte som vi tänkt oss. Dels så sprack den på vissa ställen och så gav antydningar på att ge sättningar i golvet. Snyggt och annorlunda var det men det kändes inte särskilt hygieniskt och gav heller ingen "wow-känsla". Nu fick vi provat på det i alla fall.


Köket före med betongskivan.


Dom var tre man som bar in skivan, men för att Viktor nu skulle få ut den själv slog han sönder den på skivans tunnaste delar (runt diskhon och spishällen) och sågade sedan itu armeringsjärnen.


Viktor hämtar nya krafter (varje isärsågad del väger cirka 100 kg)


Det kändes dock lite småledsamt att behöva kassera något som inneburit många arbetstimmar, men det var framför allt kämpigt att få börja om från början. Betongspånet dammade dessutom något förfärligt så jag var redo med skurhink, dammsugare och trasor.

Vi hittade i stället en bänkskiva på IKEA, en nyinkommen. Skivan är av laminat (vilket man kan byta ut när den blivit "ful" utan att det kostar en förmögenhet). Två tredjedelar av skivans undre kant är i rostfritt utförande och den översta delen i svart laminat. Det ser alltså ut som två skivor egentligen och vi blev toknöjda!

Här är reslutatet:


Myyycket stilrenare!


Ett spontanköp i går: ett köksbord. Stolarna hade vi sedan tidigare och ska så småningom bytas ut mot några som jag suktat efter länge. Taklampan är också gammal men ännu har vi inte bestämt oss för vilken det blir där i stället. Väggen som "kakaotavlan" hänger på ska spacklas och målas ytterligare en gång. Längst till höger på bilden ska vi bygga ett skåp där kaffemaskinen ska samsas med lite stilleben (snygga kokböcker, söta espressokoppar och andra små ting jag handlat på mig)


Ja, levande ljus är i dagsläget vår enda belysning vi har (tillfälligt funktionellt)


Närbild på bänkskivan mot dom rostfria vitvarorna samt handtaget på skåpsluckorna.


Nu återstår lite arbete såsom målning, färdigställande av lister, textilier men framför allt ELARBETET! Tålamod kan man minst sagt säga att vi har :)


.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

/>


RSS 2.0