Recept: Macaroon´s

2010-08-20 | 22:29:31 | Kategori: Jossie gillar | 0 kommentarer
Innan jag flyr från datorn till sängen måste jag dela med mig av ett recept på Macaroon's. Fluffiga och söta bakverk som med fantasi varieras. Olika smaksättningar och olika färger på marängen. Yammie!

Detta blir en given favorit på Elsas kalas!



Macaroon´s
("Originalreceptet")
25-35 stycken färdiga kakor

3½ dl finmalen mandel
3 dl florsocker
4 äggvitor
2¾ msk socker
[nästan] 2 dl socker (till sockerlag)
½ dl vatten (till sockerlag)

Gör såhär: 
Sätt ugnen på 160 grader.
Om du har köpt mandel med skal, skålla och skala mandeln och låt den torka ordentligt innan du maler den. Mal mandeln, t ex i mandelkvarn (eller ännu hellre: i mixer). Blanda mandel, och siktat florsocker i en skål. Vispa två äggvitor hårt tills det blir ett mjukt, vitt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa. Blanda socker och vatten till sockerlagen. Låt koka upp. Precis när det börjat koka, häll i detta i marängsmeten. (Gör detta moment snabbt, sockerlagen kallnar snabbt!).
Vispa marängen på medelhastighet (eller snäppet högre) i cirka 10-15 minuter, tills den blir glansig. Du vet att marängen verkligen är klar när du kan hålla skålen upp och ner utan att den rinner! Blanda i två äggvitor i mandel/florsockerblandningen. Blanda ordentligt, men försiktigt. Om du vill tillsätta färg till din macaroon's, så skall du göra det nu. Vänd i marängsmeten. Rör försiktigt, inte för hårt.  Fyll en sprits med rund tyll, och spritsa på bakplåtspapper och låt macaroon'sen vila cirka 20 minuter på plåten innan de skall in i ugnen. Grädda sedan macaroons'en i mitten utav ugnen, i cirka 8-12 minuter.
Ta bort macaoons'en direkt från bakplåtspappret och låt dem svalna. Fyll dem sedan med valfritt innehåll.

.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

/>


RSS 2.0