Svart eller oljat?

2010-07-07 | 10:40:18 | Kategori: Hem & inredning | 1 kommentarer
Kikade in på min käre vän Caro´s blogg. Flyttfågeln som rotade sig i Norge :)
Såna här klassiska däckstolar i teak har, även vi, fått "ärva" från mamma o pappa. Den ena stolen är färdigslipad, nyoljad och i nyskick medan den andra kräver lite fix. Det är ju enbart smaken som avgör om man ska låta teaken få åldras utan underhåll eller om man, årligen, ska slipa och olja.
Eftersom våra andra utomhusmöbler är av finare skick då de är nyare (teak och svart) funderar jag på att måla om däckstolarna i svart... Eller, är det dödsdömt att göra det?!!

(Hoppas att det var okej att jag lånade din bild Caro ;) )



Vill också påpeka att det är ett h*ll jobb att slipa in mellan varje bräda....
Svart eller oljat, svart eller oljat?!
.
Postat av: Caro / Karlsebakken 37

Hahaha, helt ok - blir alldels hedrad av att bli omnämnd!



Svårt att bestämma sig med färg eller olja, jag var väldigt fundersam över om vi skulle olja eller låta de vara gråa som mamma låtit de bli. Bestämde oss till slut för att slipa av det värsta och olja för att undgå att det kommer fram flisor som Astrid evt kan sticka sig på och lite också för att visa mamma och pappa att vi tar hand om det vi får från dem. Tror vi kommer att låta de bli gråa igen nu och inte behandla dem mer på ett tag. Inte minst eftersom det är, som du skrev, ett ordentligt jobb som man helst inte gör varje år om man inte måste, hehe...! :)

2010-07-07 @ 20:02:48
URL: http://www.karlsebakken37.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

/>


RSS 2.0