Bland snaps, blommor & tårar

2010-06-27 | 20:30:04 | Kategori: Festligheter | 0 kommentarer
Ett midsommarfirande som innehöll precis som det borde (och brukar):
- Snaps med tillhörande visor
- Binderier av kransar (såvida man inte av lathet beställer på närmaste blomsterhandel som jag gjort ett x antal år i rad)
- Massa, massa god mat
- Dans runt midsommarstången


Vi började hos våra goda grannar med lunch och kransbinderi. Solen gassade och många minns väl, precis som jag, att senaste åren har midsommarafton bjudit på regn.


Jag, Jeanette & Daniella binder kransar som om vi inte gjort annat!

När vi väl fått ihop någorlunda välskapta blomsterkransar satte vi oss ner för att inta en rejäl midsommarlunch. Prinskorvar, köttbullar, sill, färsk potatis och som grädde på moset: en jordgubbstårta! (Den bakade jag till sent på natten, dagen innan).

Senare var det alltså dags att ge sig i väg med picknickkorgar och alla ungar till Aspenäs midsommarfirande. Klockan tre. Jo, det stod ju så på skyltarna "klockan 15.00"....


Jonas & Ernest med Laura i vagnen. Pipan i högsta hugg! Här på väg till parken.

Så, när vi väl nått vårat mål hade firande startat redan kl. 14 (så var det alltid "förr"). Så efter att ha kommit 1 timme och 20 minuter för sent var det inte mycket till barndans kvar. I stället spelade en liten duo jazzmusik medan en kvinna sjöng några väl valda toner.
Barnen bröt ihop. Inte konstigt med tanke på att lockbetet varit "nu ska vi gå och dansa".

Ernest, fixarfrasse, ordnade med hjälp av iPhonen och Spotify fram "Små grodorna" och andra välkända midsommarlåtar. Tårarna byttes mot glada skratt! (Huh!)


Elsa röjer loss på gräsmattan (liknar mer Friskies & Svettis, ha ha!)


Olivia, Wilma och Gösta väntar på att dansen ska sätta i gång (dansen via iPhone alltså!)


Olivia snurras runt av Viktor


Galen unge. Elsa tyckte det var såhär roligt o dansa!


Efter firandet på eget initiativ begav vi oss hemåt. Vi fortsatte firande med våra föräldrar då vi grillade ryggbiff, oxfilé, fläskfilé och kamben. Åt det med hemmagjord potatissallad, grönsallad och avslutade med en jordgubbskaka som svärmor köpt med. Sådär överdrivet mätta intog vi soffläge ganska tidigt faktiskt :)
.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

/>


RSS 2.0