Projekt: Lekstuga I

2010-05-10 | 21:56:28 | Kategori: Hem & inredning | 0 kommentarer
Det var tänkt att hela delen av helgen skulle gå åt till att (lite käckt skrivet) pilla ihop lekstugan. Hela lördagen bjöd dock på regn, regn och åter regn... Medan pappa o Viktor satt hemma o väntade på att regnet skulle göra uppehåll åkte jag i väg till Nordik för att tröstshoppa lite. Kom dock därifrån tomhänt o insåg onödigheten med att handla något till en stuga som inte ens fått en grund. Det blev lite nya blommor till hemmet i stället :)

Så väl på söndagen satte "gubbarna" spaden i marken. Ja, först ägnades en timme eller två till att ta bort våran så kallade kompost och gräva ur allt vi bara lämpat av där. Efter hårt slit tog vi oss en lunchpaus och precis när sista tuggan var tagen kom Jonas & Karina förbi med barnen. Drack lite kaffe innan vi åter tog arbetet i bruk.


En halvfull släpkärra med fylle, gräsmatta och annat kompostavfall.


Underarbetet påbörjat med pappa i spetsen. Här lägger han Lecablock som ska vara som grund. Det tog lite tid innan allting stämde på samtliga sidor inkl. diagonalen.


Trots diverse krångel löpte arbetet på rätt bra. Underredet monterades fast och sedan började arbetet med ytterpanelen.


Några timmar och svordomar senare slutade projektet då panelen på samtliga lång och kortsidor var satta enda upp till där takåsen ska monteras fast.

Lekstugan står nu under presenning modell stor och väntar på att sista spikarna ska sättas. Jag väntar jag med, men snarare på allt INUTI den där stugan. Jag surfar runt som en dåre efter inspiration, gör ritningar och inköpslistor. Allt från kastruller till tyger ska inhandlas :)

Jag vet i alla fall en liten tjej som kommer bli TOKGLAD när hon kommer hem  på fredag!

Kvällen avslutades med ishockey och diverse (välförtjänta) onyttigheter. Projekt lekstuga fortsätter i morgon!
.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

/>


RSS 2.0