Stockholm fick fint besök!

2010-10-19 | 11:17:32 | Kategori: Festligheter | 0 kommentarer
Det blev en hejdundrande bra resa till Hufvudstaden helgen som var. Vi ångrade oss dock att vi bara stannade en natt. Kände lite att vi varit ifrån barnen allt för mycket på sistone så det fick bli så.

I lördags, tidigt i ottan, åkte vi upp. Installerade oss på femstjärniga Hilton Slussen och begav oss sedan till fots in i smeten, genom Gamla stan och folkträngseln. Pappa köpte ett par nya skor och jag fick impulshandla ett par nya skinnhandskar (rena rånet för övrigt). Annars så var jag imponerad av mig själv (och Viktor) att vi inte köpte något direkt - det händer i princip aldrig :)

Traskade sedan vidare till China teatern och innan showen satte vi oss på Berns salonger. Jag behöver väl inte ens avslöja vilken drink jag valde!

 
Jo, det blev givetvis en Mojito MEN jag bröt trenden och beställde in en Cosmopolitan också!


Pappa och Viktor på Berns salonger.

Så strax innan 15.00 begav vi oss in till China Teatern och.... VILKEN REVY!
Vad vi skrattade!
Dessutom märkte man rätt väl på mig hur hjärntvättad jag blivit hemifrån med Ugglas låtar (ja, pappa har blandat Uggla med Queen). Pappa skrattade så tårarna sprutade!
Annika Andersson (komikern/skådespelaren som bl.a. medverkar i Välkommen åter) gjorde några riktigt roliga scener och Sarah Dawn Finer sjöng.
Även om man inte har Uggla som största idol så gick det inte att undgå att dra på smilbanden här inte!

Efter showen väntade vi i foajen tills Andréa, produktionsledare för showen mötte upp oss. Jag hade lyckas "boka in" ett backstagebesök för pappas räkning. Lika förvånat ansiktsuttryck som han fick under överraskningssfesten. Han förstod verkligen INGENTING!
Slutligen, efter att ha gått i oräkneliga trappor och gångar, nådde vi fram till Ugglas loge där pappa fick en autograf och en stor (eller liten i förhållande till Ugglas storlek) kram! Det kommer han nog att leva länge på!

Vi traskade sedan vidare, suktande förbi Guccibutiken, på Birger Jarlsgatan. Där hittade vi en restaurang Bistro Jarl som bjöd på en GUDOMLIG mat! Till förrätten tog vi varsitt glas champagne. Jag åt Hälleflundra till varmrätt medan "gubbarna" smaskade kött. Vi avslutade med Pannacotta respektive Creme Brulée.

Överdrivet mätte rullade (gick) vi vidare mot hotellet och satte oss på restaurangen/baren där. Och ja, Mojito var min bästa vän för kvällen :)
Tråkigt nog var vi alla trötta och kröp i sängen innan midnatt (Hej partypoopers!).

Och till det viktigaste, frukostbuffén!
Där fanns allt man kunde önska och det är förståeligt att Stockholmarna och turisterna säger att det är den bästa buffén i sta´n. Jag slängde, efter bästa förmåga, i mig pannkakor, mandelkaka, nybakade frallor med marmelad, en skål med fil, flingor och frukter och färskpressad apelsinjuice till det... Behöver jag tillägga att jag även här fick en "rullande" känsla efteråt :)

Innan hemfärden tog vi vägen om Stockholm Quality Outlet - lika kasst utbud som Freeport i Kungsbacka... Under all kritik! Trots att Viktor och jag många gånger kan titulera oss som shopaholics så var det bara pappa som fick köpt ett par träningsbyxor... Mindre spännande alltså!

.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

/>


RSS 2.0