Au revoir Marseille!

2012-04-23 | 12:01:49 | Kategori: När & Fjärran | 0 kommentarer
Det gick bra att knacka sig fram på de 15-tal franska ord jag kan. Och visst hade vi en härlig weekend även fast jag aldrig mer kommer återvända till Marseille. Möjligen på genomresa.

Hotellet låg perfekt beläget vid hamnen. Maten var riktigt god och mestadels lagom priser. Vi stötte dock på en restaurang med en Guide Michelinstjärna så potensiella restauranger fanns det minsann!

Marseille var dock vackert med havet så tätt intill. Däremot upplevde jag staden som smutsig, cigarettfimpar överallt och hundar som uträttat sina behov utan att någon plockat upp efter dom. Byggnaderna var i behov av uppfräschning och bilarna stod parkerade kors och tvärs. Med andra ord ingen handikappsvänlig stad med tanke på bilarnas placering på trottoarer, övergångsställen osv.








Torghandel i centrala Marseille.

Första dagen så tror jag att vi gick 1.5 mil (minst). Med min skadade fot var det ingen särskilt smart idé men det är något jag får sota för nu i stället. Vi gick längs kustremsan och sedan upp mot Notre Dame de la Garde.


Vägen upp mot Notre Dame de la Garde kändes milslång men vilken fantastisk utsikt vi möttes av!


Notre Dame de la Garde


Älskade pappa uppe vid Notre Dame de la Garde

Bland de ruffiga gatorna trängdes skoaffärerna, likvärdigt sortiment i dom alla. Där kunde man hitta välarbetade ballerinaskor från 80 svenska kronor och uppåt. Jag fick handlat ett par ceriserosa pumps för motsvarande 110kr. Vi strosade också genom en gata med välkända märken såsom Hermés, Loongchamp m.fl.

I ett stort köpcentra som låg i närheten av vårt hotell köpte Viktor mig en ny väska. Tack älskling!
En ceriserosa väska i skinn med gulddetaljer från Ralph Lauren. Me LOVE IT!


Nytillskottet i väsksamlingen

Utöver ovanstående så blev det en hel del stopp längs vägen. Vin för min del, öl för dom övriga.
En välbehövlig weekend i fransk anda. Nu är det åter till verkligheten med allt vad det innebär!
.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

/>


RSS 2.0