Jordgubbscheesecake

2012-09-17 | 11:33:08 | Kategori: Tårtor, kakor & annat gott! | 0 kommentarer
CHEESECAKE med JORDGUBBAR (8-10 bitar)

Botten: 12st Digestivekex, 75 g smält smör

Fyllning: 4 gelatinblad, 300 g jordgubbar, 1 1/2 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 3 dl vispgrädde, 200 g Philadelphiaost, ev. 1 dl jordgubbar i bitar

Garnering: Jordgubbar, ev kryddgrönt

 

Smula sönder kexen och blanda med smöret.

Tryck ut blandningen i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i cirka 5 minuter. Ta upp, krama ur och smält i en kastrull med ca 1 msk vatten.

Mixa jordgubbarna med sockret, vaniljsockret och rör ner gelatinet i massan. Vänd ner osten i jordgubbssmeten (kan vara bra att röra osten lite mjuk innan den blandas ner i smeten).

Vispa upp grädden och vänd ner även den i smeten. Rör ner eventuellt små jordgubbsbitar i smeten om du vill. Häll smeten i formen över kexblandniningen och släta till toppen.

Ställ tårtan i frysen i minst 5 timmar så att den får frysa till ordentligt.

.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

/>


RSS 2.0